Monday, December 27, 2010

spark of december


Bulan pengakhiran tahun 2010 banyak buat aku "keluar modal" segalanya nak patah. ekzos kereta patah.basikal time aku ride kat melaka pon bole patah.(bukan pasal overweight ha!)maybe pasal body lama sangat.frame vintage la brader.so dapat gaji.aku dah asingkan duit yg wajib aku bagi kat family,bil2 hp, internet and segala bagai.penting.perancangan perlu ada.bila suda setel. aku dah fikir dalam2.aku dengan 60% pasti setuju beli sebijik bianchi pista dari paktam envlfxd. so bulan ni aku agak rabak.perlu simpanan.xpe.maybe aku tak kesah kalau ada ot ke outstation ke.pasal aku agak kering sket.

Saturday, December 4, 2010

kerja oh kerja

tekanan kerja buatkan aku takde masa nak tulis2 ni. kalau aku rajin update pon ha. twitter saja . so kalau nak follow. ikut saya di twitter/syafiqkorg.
ok. gua nak kemas2 nak gerak pergi langkawi sat lagi. org langkawi.jgn ketuk kami sangat. aku nak kerja.bukan bercuti.
bye!

Saturday, September 4, 2010

hahahaha

weh..gila lama tak update blog..ni sume pasal bz dari last semester.sampai 2 kali dah aku dapat gaji. Alhamdulillah.aku dah keje. dekat perak. yes.aku tlg bapak aku nye ccompany.tp bukan semudah yg org sume expect.keje ngan family lagi pening kepala.xpe.aku cuba tahan stress2 yg mendatang. malas nak tulis panjang.nanti aku tulis lagi la.esok kerja.mahu tido. selamat niat puasa. slamat hari raya kawan..

Monday, June 14, 2010

mari suda mari!

hahha.ya.saya tau saya suda lama tara update ini blog.(apsal lak nak kene cakap ala2 indian?oh.satu malaysia..)skarang suda ada di sitiawan.ini salah satu sebab kenapa suda lama xupdate.bukan pasal xde internet.umah aku berteknologi jugak weh..hehe. pasal aku dah start keje sama bapak aku.so kami mmg bz.org kata aku keje ngan bapak aku bole rilek.xde nye der oi.gila babi kerja ada la.aku rasa dalam masa 2 mggu hari bekerja,dalam 2-3 hari je aku menikmati waktu buletin utama tv3(kalau la adik2 aku x tuka citer2 astro chnnel 4 tuh).mmg gila2 bz.aku kene buat projek kat klang la mostly n its all under APMM.well.someone says,welcome to the real world.ya.ini dunia sebenar.
xpe.aku layan je dlu.bapak aku suh keje tempat lain pon aku rasa macam malas.bukkan aku xnak berdikari.kalau aku xnak susah2 tempat lain.nape aku bole practical n sambung keje sorg2 kat penang,petrosains n ipoh dlu? baik aku practical kat bapak aku.tentu2 lulus even kalau nak melepak pon.aku dah rasa yg aku perlu tlg bapak aku memandangkan kesihatan dia pon xberapa elok.
so it my world.aku yg pilih.aku kene layan
jpe lagi la.
*byk patut kene tulis.tp aku malas n penat.nak kene keawtiaw kerang kat bundle ijoi.ni pon rutin.tp xjem.n myk pon usik xusik je.haha.

Sunday, May 9, 2010

final exam+candat

final exam dah setel..jawab pon macam cilaka.hahha.lantak la.jgn fail suda..aku malas ak hadap bmi..report pon dah setel.tggl logbook.so we eed some holiday.
esok we plan to have fishing trip kat terengganu.boat dah booked, machine aku dah amik.rod dah perasap.so hopefully dapat ikan besar and sotong byk.hehe

Friday, April 30, 2010

inno oh inno

alhamdulillah. paper innovation dah setel..skang ni tggl 2 paper yg tggl. Renewable energy n ESB. mmg xsabar.
ni tido lagi pasal nak setelkan report yg xsetel2.aku rasa mdm azliza sure dah bosan ngan excuses aku.im sorry mdm. jgn potong markah sudey.hehe

Thursday, April 22, 2010

final

td last presentation as a student kat unikl bmi. 5 years kat sini.pergh byk memory. gile.esok last day for class.aku tetap akan pergi.walau macam mana sekali malas bgn pagi aku pon.hehe
next week dah final exam. report fyp xsetel lg. mggu ni weekend ada semi final rugby.mau pegi tgk.kalah mati. kami mahu prove pada uni management yg rugby ade potential kat bmi. come on.wujudkan rugby section yg proper kat bmi.to JPM,usulkan hal ni ek.

dis week macam2 gado.aku mahukan rest yg tenang mggu ni. welcome weekends!